Благоевградчани излязоха на протест в защита на кмета инж. Румен Томов

Благоевградчани излязоха на мирен протест днес в защита на кмета инж. Румен Томов. Гражданите се събраха в 11.00 часа на пл. „Георги Измирлиев” в областния център на Пиринско, митингът е предвиден да продължи до 12.30 часа.

Джумалии изразяват своето несъгласие с Решението на Административен съд – Благоевград, което отмени като незаконосъобразно Решението на Общинска избирателна комисия – Благоевград, отказала да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Томов, обявен за избран кмет на община Благоевград.

Адвокат Милана Кривачка, която представлява Томов, обжалва пред Върховния административен съд решението на Административен съд-Благоевград по жалбите на 4 партии – ГЕРБ, МИР, „Нова алтернатива” и „Свобода”, срещу отказа на ОИК- Благоевград за предсрочно прекратяване на пълномощията на новоизбрания градоначалник. Припомняме, че съдия Димитър Узунов върна преписката на ОИК със задължителни указания за спазване на закона и прекратяване на пълномощията на кмета на Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Еле кажаа ..

    Благоевградчани взеха да се поочовечават и да се замислят за бъдещето си …? …, което е похвално ! А не , както до сега да търпят един след друг селските айдуци да ги крадът нагло ! И общинският съвет е пълен с полуграмотни цървули дето те карат да се срамуваш , заради простотиите им …!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *