Благоевградчани пропищяха от нападения на агресивни бездомни кучета в центъра на града

Благоеврадчани пропищяха от нападения на бездомни кучета. Само вчера трима граждани сигнализираха в „Струма“ за преживен кошмар при проявена агресия на големи песове, които обикалят в района между площад „Македония“, градинката при банята и площада пред пощата в централната част на града.

„Вървях спокойно завчера привечер, когато изведнъж при заведение „Папараци“ голямо куче ми се нахвърли без причина. Беше бяло, с къс косъм,  захапа ме за ръката, разкъса грейката ми“, разказа Иван Георгиев и продължи: „ Аз съм 90-кг мъж и се стреснах, ако на мое място беше жена, възрастен човек или дете, вероятно кучето щеше да ги повали на земята и ситуацията можеше да стане страшна. По време на нападението наблизо имаше група тийнейджърки, момичетата изпищяха и за секунди се скриха в някакво магазинче. Вероятно бездомните кучета са агресивни, защото като не работят заведенията наоколо, няма кой да ги храни. Не знам, но е факт, че са изключително опасни, и общината спешно трябва да вземе мерки и да ги събере, докато не е станала беля“, заяви нападнатият. Той допълни още, че същия ден кучета са нападнали и д-р Сашо Костов в района, близо до Купола, който е в същата зона на града, а няколко дни по-рано бездомен пес скочил на гърба на учител, който преминавал през градинката при банята. 

От общината реагираха на сигналите на „Струма“ и на потърпевши граждани, подадени и на горещия телефон, като сезираха собственичката на фирма „Бали Ко“ Илиана Балева, която е ангажирана със стопанисването на общинския приют за бездомни животни и със залавянето, кастрирането и обезпаразитяването на уличните кучета. От кметството отбелязаха, че до изграждане на планирания нов приют с повече клетки проблемът с бездомните животни няма как да бъде решен трайно, тъй като по наредба, приета от ОбС, уличните кучета, след като се третират, се връщат в района, където са заловени.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

4 Коментара

  1. Нищо не правят

    А при оплакване от бездомните кучета от Общината питат дали “кучето има марка на ухото”? Вероятно според тях маркираните кучета не лаят, не хапят и акат по площади и градинки! Нека идат с Балева до Виена и Прага и да видят има ли бездомни кучета?

    Отговор
  2. д-р Байхой

    Когато тази мома Бали взе концесията за кучетата попитах тя ли ще плаща обезщетенията на нахапаните или пак общината, т.е. с нашите пари ще плаща, а оная само ще прибира парсата. Отговор – нула!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *