Благоевградчани пропищяха заради строежа на натовареното кръстовище до VІІІ СУ, създава предпоставки за инциденти

„Заради строеж на нова сграда срещу VІІІ СУ в Благоевград целият тротоар е преграден с пана. Децата са принудени да пресичат натоварено кръстовище и да ходят директно по улицата, което създава предпоставки за инциденти“ – за това сигнализираха на редакционния телефон разтревожени жители на жк „Еленово“.

Репортер на „Струма” отиде на място и установи, че става въпрос за кръстовището между улиците „Явор“ и „Георги Андрейчин“, което е в непосредствена близост до VІІІ СУ.

На въпросното място преди време се намираше заведението „Камъчето“, което бе съборено. Преди две години земята е продадена и там в момента, според информационната табела, започва изграждането на  сграда за обществено ползване. Поради тази причина мястото е опасано с пана, като целият тротоар по ул. „Яворов“, водеща към училището, е преграден.

„Много сме притеснени, защото на ден оттук минават стотици деца. Особено натоварено е сутрин, когато отиват на училище, и привечер. Сега заради загражденията учениците, а и всички хора минават директно по улицата. В същото време заради паната шофьорите нямат видимост и при завоя има реална предпоставка за пътнотранспортно произшествие“, разказаха живущи в района и допълниха, че огражденията са поставени в края на миналата седмица.

Притесненията си изразиха и учители, както и директорът на VІІІ СУ Сергей Биров. „Заради преграждането на тротоара учениците са принудени да слязат на пътното платно. Така се възпрепятства безопасният им маршрут откъм източната страна на училището и се създават предпоставки за ПТП“, коментира С. Биров.

Възложител на строежа е фирма „Стан-21“ ЕООД, а строител „Даниел Инвестмънт груп“ ООД. По този повод от община Благоевград коментираха, че фирмата има разрешително за строеж. Сградата е на улична регулация и паната са сложени, за да не падне някой в изкопите.

Фирмата строител е поставила знаци „Премини на отсрещния тротоар“, с които пешеходците трябва да се съобразяват, съобщиха от общината.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *