Благоевградчани сигнализират: Шофьорите на  „ОКей такси“ отказват поръчки на клиенти от плажа на Баларбаши, не искали да рискуват да им мокрят седалките

Управителката на „Рио” М. Илиева: Многократно съм свидетел как хората се преобличат, но пак им отказват, оставиха майка с малко дете да висят на слънце

Таксиметровите шофьори от благоевградската фирма  „ОКей такси“ отказват да приемат поръчки от плажа на Баларбаши „Рио“ и клиентите висят в жегата или са принудени да се прибират пеша, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели.

„Истина е, при това не от сега, а може би вече от две години насам“, потвърди сигнала на благоевградчани управителката и съсобственик на плажа Мариана Илиева и разказа: „Многократно съм свидетел как клиенти им се обаждат, обясняват им, че не са мокри, но шофьорите отказват да дойдат. Говорихме със собственика на фирмата Росен Начев, каза ми, че причината е, че им мокрят седалките. Виждам как наши клиенти се преобличат, преди да повикат такси, тези дни една майка с 2-3-годишното си дете висяха на слънце, защото й отказаха да я качат, и се наложи мъжът ми да си остави работата, да запали колата и да ги свали в града. Много съм разочарована“, обясни М. Илиева.

„Причината за създалата се ситуация е във всички нас“, коментира собственикът на „ОКей такси“ Росен Начев и обясни: „Не само нашите коли и други фирми не искат да взимат клиенти от плажа на Баларбаши. Там ходят предимно ученици и въпреки че ги питаме дали са мокри и им обясняваме, че след това колата излиза от употреба между 24 и 48 часа, докато не се изпере и изсъхне, те се качват. Като са с къси панталонки не се вижда сухи ли са банските им, но като излязат от колата, седалките са мокри. Това се случва масово, 19 от 20 случая. Не отказваме на клиенти, които познаваме, че няма да ни излъжат, но повечето шофьори вече категорично отказват и не можем да ги накараме насила да вземат клиент, още повече че наредбата им разрешава да не качват клиенти с мокро и замърсено облекло”, каза Р. Начев.

В същото време Общинският съвет в Благоевград откликна на искането на таксиметровите шофьори за вдигане на цените, от началото на годината те са с 30% по-скъпи.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. бивш колега

    Колегите са прави да им отказват – част от имащите се за “клиенти“ на въпросната фирма са хора с много големи претенции, но без никакво покритие защото превозът им е символичен като цена. Такива хора и фирми пречат да имаме качествена и европейска услуга.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *