Благоевградчанката Александрина Механджийска обра златото сред участниците от 12 до 14 г. на Sofia Grand Prix 2017

Два златни медала и Гран при от представянето си на международния конкурс Sofia Grand Prix 2017 прибави към колекцията си талантливата 12-годишна благоевградчанка Александрина Механджийска. Даровитата малка изпълнителка грабна най-високите отличия за изпълнение на джаз и на световен хит в трета група от 12 до 14 г. Заради сватбата на кръстника й Любомир Тумбев, син на офталмолога д-р Йордан Тумбев, се наложило два месеца преди конкурса международното жури начело с италианеца Франческо Коласанто да издаде специално разрешение малката дама да се включи в конкурсната програма в един ден, а не както всички останали – в два. Така на сватбеното парти кръщелницата поздравила младоженците с няколко песни и на практика това била генералната й репетиция и сериозен тест за участието й в сериозна конкуренция на изпълнители от 12 държави.
Последните десетина дни се оказаха наситени с много емоции за Алекс Механджийска, дни преди международния песенен фестивал в София гласовитата петокласничка изкара първия си хонорар, като прибра голямата премия от 500 лв. на Третия конкурс за млади изпълнители “Полските Щурчета” – гр. Полски Тръмбеш, организиран от Веселин Маринов.
Наградата за Александрина за златото от Sofia Grand Prix 2017 е участие в предстоящия “Angels voice festival 2017” в Белград.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *