Благоевградчанката Алекс Богданска-Петканова организира референдум в социалната мрежа за име на бъдещия си син

Своеобразен референдум организира във Фейсбук светското семейство на благоевградчанката Александра Богданска-Петканова /сн. 1/ за името на бъдещото им детенце. Според лекарските прогнози то трябва да е момче и раждането се очаква всеки момент.

На страницата си Александра /сн. 2/ написа: „Имате ли си любимо мъжко име? Всеки момент се очаква да родя, а с Даниел все още не сме решили как ще се казва синът ни! Дайте ни идеи, моляяяяяя!”.

Многобройните фенове на двойката веднага услужливо заляха пространството с различни предложения от сорта: „Божидар, защото като цяло вашата любов премина през огромно препятствие. Въпреки всичко вие устояхте и получихте най-ценния дар за човека, създаден с много любов. Това е вашият божи дар, който доказва, че сте били един за друг, въпреки това колко се опитваха да ви разделят и да казват, че не сте един за друг“.

Друг коментатор дава ценен съвет: „Не е подходящо децата да се кръщават на бащите или майките. Така им казваме, че са втори. Напълно излишно е да подсилваме естествения комплекс за малоценност на децата“.

Други предлагат името да е такова, че да може да се изписва и произнася лесно на латиница. По този повод родолюбец прави следната забележка: „По принцип е хубаво българска фамилия с българско име. А не Ричард Груев, Джон Карастоянов, Клара Пазвантова, Гюнтер Иванов, Джони Димитров и т.н.”. И уточнява, че няма нищо лично към хората с такива имена и фамилии.

Сред предложенията е и името Милан, както се казва бащата на Александра – бившият кандидат за кмет на Благоевград и съветник Милан Богдански.

ПЕТКО КАРАКОЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *