Благоевградчанката Анна Узунова: Мъж, с когото скъсах след 5-г. връзка, превърна живота ми в ад, по негови клевети социалните ме погнаха като престъпник, бомбардира ме с SMS-и, че лично директорът Ал. Балев е гарантирал, че ще ми отнемат децата

Благоевградчанката Анна Узунова се обърна към редакцията на в. „Струма“, за да сподели болката си като майка и страховете си на жена от агресията на мъж, с когото имала 5-годишна връзка. Тя твърди, че след като скъсала с Александър Илиев, той превърнал живота й в ад. Ето какво разказа 43-годишната жена, която е счетоводител по професия:

„Не прие раздялата и реши, че може да контролира и подчини моя и на двете ми деца живот на него. Въпреки че не е биологичен баща на близнаците ми Александър и Виктор, които са на 11 години, започна да пуска жалби срещу мен с откровени клевети, че съм неспособна майка, непрекъснато съм заплашвана, че децата ми ще бъдат отнети. По този начин съм представена в Агенцията за закрила на детето, „Социално подпомагане”, полиция. В рамките на една седмица, от 30 юли до 8 август 2018 г., социалните ме посещават почти всеки ден като най-големия престъпник. На какво основание тези служители приеха сигнал от напълно чужд за децата ми човек? Кой им дава право да вярват на човек без кръвна връзка с децата ми и при жива майка да се разпореждат с моя живот и този на децата ми? Как така всички институции решават да изслушат близо 60-годишен господин, безработен от 10 години, с малка заетост, осигурена от мен. Аз съм собственик на фирма, по професия съм счетоводител, както и бивш експерт програми и проекти по ОПРЧР, и смятам, че децата ми са повече от задоволени и обгрижвани. Въпросният господин е откровен лъжец и манипулатор, парадира и ме изнудва с контактите си като бивш сътрудник на ДС и е решил, че той „коли и беси“.

На 8 август в 22.15 ч. получих заплашителен SMS, който пазя, че лично директорът на „Социално подпомагане” Александър Балев му е гарантирал отнемането на децата ми. Бомбардира ме с SMS-и, пуснала съм жалба в полицията за тормоз. Най-грозното е, че използва едното ми дете Александър като „пластелин” в ръцете си, като му проми мозъка и детето му е изцяло подвластно. Карал го е да ме шпионира, да ми проверява контактите в телефона“.

Анна Узунова добавя, че се чувства огорчена от унизителните проверки, на които е била подложена, и е изпратила жалба до омбудсмана Мая Манолова (копие от която остави в редакцията), в която настоява да бъде извършена проверка по случая.

Потърсен за коментар, вчера директорът на „Социално подпомагане” – Благоевград Александър Балев заяви следното:

„Ние сме длъжни да извършваме проверки по сигнали, дори и анонимни, щом става въпрос за деца. Спомням си за случая, тъй като лично аз съм ходил на проверка и съм констатирал, че майката полага адекватни грижи и всичко възможно за децата си. Касае се за проблеми в личните отношения между двама бивши партньори, заради което ги насочихме към Центъра за обществена подкрепа за професионална помощ”.

Анна Узунова твърди, че е изключително доволна от служителката в центъра Таня Точева. Проблемът според нея бил в системата за защита на майките и децата от насилие, включително психическо и вербално, както било в техния случай. „Въпросът не се свежда до поредната разпаднала се връзка. Фрапантното е, че някой, който де факто е никой, прави всичко възможно да унищожи едно семейство, в случая мен като майка и сина ми като дете. Смятам, че виновни има, и това са онези, които приеха и поддържат безумията на един болен мозък…“, категорична е Анна Узунова.

Последната й среща с Александър Илиев, който живее в асеновградско село, била във вторник, когато в социалната служба в Благоевград й предал сина Александър. Момчето било при него на гости по свое желание и с нейно съгласие, както и на службата по социално подпомагане и Центъра за обществена подкрепа в Благоевград, което бе документирано с протокол.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *