Благоевградчанката С. Андонова: Не се доверявайте на PCR и антигенните, изкарах коронавируса с отрицателен тест, кой знае колко души съм заразила през това време…

PCR тестовете, с които единствено се установява дали човек е заразен с коронавирус, или не, са фалшиви и изобщо не трябва да им се вярва, обяви благоевградчанката Сирма Андонова, която работи като счетоводител в частна фирма. Ето какво разказа тя пред „Струма“:

„Главният проблем с пандемията не са хората, както се внушава от нашите управляващи, а неработещата здравна система. Преди месец направих пневмония. Двата теста за Ковид – антигенен и PSR, направени в 2 различни лаборатории, бяха отрицателни.

Не бях поставена под карантина. Лекувах се вкъщи с антибиотици и оздравях. Имах обаче симптоми на Ковид и съмнения относно достоверността на тези тестове и в края на ноември си направих кръвен тест за антитела. Съмненията ми се оправдаха – наличие на антитела 7.21 при референтни стойности 1.4.

Изводът – заради фалшиви тестове в обществото се разхождат неизвестен брой заразени и заразяват останалите. Не мога да си обясня защо лекарите вярват на тези доказано фалшиви тестове. На прегледа при пулмолог ми бе поискан отрицателния тест, при положителен отказват преглед. Здравната ни система се нуждае от спешна реформа, иначе ще умрат още невинни хора, а управляващите ще затворят държавата и ще тормозят народа заради тяхната некомпетентност и нежелание за реформа“.

Сирма направила собствено изследване сред познатите си със симптоми на коварното заболяване и тези, които са си правили тест, и установила, че позитивира ли се антигенният тест, PCR-ът e също положителен.

„По-скоро наблюдавам много хора, които са с положителен бърз тест, но изчакват и си правят PCR късно. Тогава често излиза отрицателен, защото инфекцията в носоглътката е намаляла, но е слязла в дробовете… Има предложения от много лекари диагнозата да се приема и на базата само на клинична картина, но противниците са още повече… Те смятат, че тогава пък докторите ще “кръщават” другите инфекции за Ковид. Така че угодия няма…“, коментира благоевградчанката.

Според нея не само тестовете, които се правят на заразените с Ковид, но и другите изследвания, които се правят в българските лаборатории, са доста под въпрос.

„Дъщеря ми от години има хронично заболяване на пикочните пътища и всеки път, като си пуска изследване на стерилна урина в 3 лаборатории в един и същи ден, и в трите резултатите са различни“, обясни тя и предостави на „Струма“ копия от такива изследвания. Едно от тях е правено на 27 септември т. г. и дори човек да не е специалист, от двете микробиологични изследвания, правени в две различни лаборатории, се вижда, че има сериозни разминавания.

Преди 2 месеца, че е изкарала коронавирус с отрицателни тестове, призна дори началникът на микробиологичната лаборатория в МБАЛ – Благоевград д-р Цветанка Иванова-Даскалова, която е единственият вирусолог от София до Кулата. Нейното обяснение бе, че по време на тестването вирусът вече е бил напуснал носоглътката и е отишъл в белия дроб, затова тестовете не го ловят.

Това означава, че реалният брой на заразените с коронавирус е многократно по-голям, отколкото се съобщава в ежедневните бюлетини на Единния информационен център. Трябва ли обаче това да ни плаши?

Категорично не – твърдо е убеден бившият дупнишки кмет д-р Панчо Панайотов. От март месец до момента д-р Панайотов непрекъснато публикува в профила си във Фейсбук постове, свързани с коронавируса, и всички са насочени към това да убедят хората, че няма от какво да се боят, както и че няма как да се предпазим от коронавируса.

„Душици, няма страшно. Плашат ви.

Високата смъртност в България не се дължи на Ковид вируса. Тя се дължи на лошата, много лошата, отвратителна здравна система. Хората не умират от Ковид. Стотици хиляди (а по-точно милиони) пациенти с хронични заболявания, на непрекъснато поддържащо лечение, вече почти година са занемарени. Повтарям – занемарени. Няма нито един случай, докладван от патолози, че причината за смъртта е китайският вирус!

Друго, което пропагандата изфабрикува –

Ковидът причинява перикардити, миокардити, менингит, а днес чух – и васкулити

Душици, не се стряскайте.

Всичките тези заболявания са познати. Установени от стотици години. Знае се и причинителят, и патогенезата. Една от основните причини са вирусите. Грипните вируси, парагрипните, херпес вирусите, ентеровирусите, от които страдаме ежегодно, ежемесечно причиняват като усложнение тези заболявания. Просто и при Ковида може да се развият тези усложнения, защото е вирус. Но сега има пропаганда. Мръсна, немедицинска.

Живейте спокойно, позитивно. Сутрин, когато се събудите, спокойничко си вземете лекарствата. Някои от вас си измерват кръвното, други пулса, трети кръвната захар. Когато установите, че са добре, усмихнете се. Планирайте си една разходка по равно, в по-меката част на ден И, да. Проветрявайте си стаята. Не заради вируса. Заради чистия въздух – заради кислорода.

Грижете се за основните си заболявания.

Недейте да стоите вкъщи уплашени, свити и занемарили обичайните си грижи“, писа многократно дупнишкият лекар.

Според него няма как човек да се предпази от коронавируса.

Причината е, че едрите капки, които отделя един заразен при кихане или кашляне, бързо изчезват от въздуха и падат. Другите фракции, с много малък обем и тегло, невидими за окото обаче могат и остават във въздуха часове, дни. Жизнеспособността им е в зависимост от температурата и влажността му. Следователно. Непрекъснато и навсякъде въздухът около нас съдържа аерозол, отделян при човешкото издишване. Цял живот ние вдишваме въздух, а с него и аерозол, издишан от други.

„Затова значението на маските е минимално, обяснява, лекарят, който е спешен медик в гр. Рила. Те предпазват само от най-едрите фракции, но не и от дребните, които се отделят при дишане.

Можем ли да се предпазим така, че нито един вирус да не ни “хване”? Почти е невъзможно.

Това означава ли, че всяко вдишване на заразен аерозол ще ни разболее? Не. Не означава.

Дали ще се разболеете, основно зависи от количеството вируси, които ще ви ” нападнат”. Ако ви нападнат малко, вашата имунна защита ще разпознае чуждия белтък, ще се организира и ще го унищожи. Ако ви нападнат много вируси, имунната система ще направи същото, но докато ги убие, може да развиете леки симптоми на заболяването.

Ако вирусите са още повече, защитата се пропуква и развивате сериозно заболяване.

Така най-голямо значение за заразяването имат концентрацията на заразен аерозол във вдишания въздух и времето на експонация, тоест колко време дишате в “заразения” въздух.

Затова най-опасни са закритите помещения, в които има или е имало и други хора. В тях въздухът дълго време е един и същ. И ако там е имало заразоносители, часове след като те са напуснали във въздуха “плуват” милиарди заразени клетки, които вие ще вдишвате часове, ако сте там. Откритите места са почти безопасни. Там концентрацията на заразен аерозол е много, много ниска. Особено при вятър, особено паркове, гори, но също улици, площади.

Затова проветряването е по-важно от маската“.

Д-р Панайотов категорично се обяви и против ваксините. За него планираното масово ваксиниране на българите е глупост.

„Ваксините, особено при аерозолните инфекции, се правят в началото на епидемията. Тогава имат смисъл. Да поставяш ваксини масово, в разгара на епидемията, или в опашката й, когато заглъхва, е ГЛУПОСТ!!!. И това е защото огромната част от общността вече има изграден имунитет и да поставяш ваксина на този човек – полза НУЛЕВА, но са сигурни страничните последици.

И второ: всяка ваксина, преди да се допусне официално като профилактично, лечебно, официализирано средство, минава на изпитание, тестове за надеждност и странични действия. Единствената страна, в която това може и да не се спазва, е Северна Корея. Тези изпитания (особено за вредни странични действия) не могат да се извършат за няколко месеца. Нужни са поне няколко години.

Това са два основни, неприемливи в медицински аспект факта.

Безспорно е, че единствено ваксините могат да ни предпазят от вирусни заболявания. Благодарение на тях много опасни инфекциозни заболявания вече ги няма. Но от ваксинация ще имат нужда много малко българи. Всички, които са имали среща с вируса – лекувани в болница, лекувани у дома, прекарали инфекцията на крак, заразени, но без симптоми, нямат нужда от ваксиниране.

Следователно, след 2-3-4 месеца, когато се установи надеждност на ваксините, тогава епидемията вероятно ще е затихнала и няма да бъде фактически актуална.

Аз лично бих се ваксинирал, ако вирусът е с доказана висока контагиозност, и, което е по-важно, с висока вирулентност. А този вирус не е такъв.

И лично при мен не си заслужава да си поставям ваксина, без да съм сигурен дали нямам антитела“, коментира Панчо Панайотов.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *