HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградчанка в шок: Мъжът ми тегли 500 лв. кредит и получи инсулт, изплатих ги до стотинка, а сега съдия-изпълнител твърди, че дължим 1346 лв., заплашва да запорира жилището ни

Частен съдебен изпълнител поля с горещ душ болен на легло благоевградчанин. 68-годишният Георги Дончев получил „честитка“ по пощата, че дължи 1346 лв. Известието попарило семейството му, а съпругата му Павлина вчера предприе обиколка на банките, за да разбере какво се случва, тъй като е сигурна, че нямат непогасени кредити.

„Синът ми се обади и каза: „Майко, идвай веднага, че татко ще получи втори инсулт”. Аз работя в шивашки цех в Сандански. Взех 10 лв. назаем и хукнах по банките в Благоевград. Навсякъде ми казаха, че нищо не им дължим. Мъжът ми тегли едни 500 лв. през пролетта на 2014 г., които е издължил до стотинка. Малко след като ги взе получи инсулт и едва оцеля. Като се разболя, аз продължих да внасям парите. Днес получаваме съобщение, че дължим още пари. Всички сме в шок”, разказа през сълзи Павлина Дончева, която дойде в редакцията на вестник „Струма“.

Изпълнителното дело е образувано от софийския частен съдебен изпълнител Мариан Петков заради задължение от 515 лв. Сумата била дадена от „Кредитхелп“ ООД на 25 март 2014 г. на Георги Дончев, който подписал и запис на заповед. След 3 години той получил съобщение, че дългът все още не погасен и е набъбнал почти трикратно заради начислените лихви, такси и хонорари на юристи.

„Всички сме в шок. Цял живот съм работила. Още като малка останах без майка. Мъжът ми също беше трудолюбив, той е сред най-известните стругари в града. Инсулта го получи, след като тегли кредита. Като ни сполетя това нещастие, се хванах на работа в шивашки цех в Сандански, защото в Благоевград не плащат. Това ми дойде като гръм от ясно небе. Тук пише, че мога да ги платя доброволно до 2 седмици, иначе ще ми запорират жилището. Откъде да ги взема тези пари накуп? Пак ли да тегля заем от банка? Кракът ми повече няма да стъпи там, това са кожодери”, заяви 55-годишната благоевградчанка.

Тя подозира, че някой може да е злоупотребил с личните данни на болния й съпруг. Единственият разумен изход в ситуацията е да се споразумее с частния съдебен изпълнител от София да погаси дълга на вноски.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Орел

    Е защо търчиш по банките като сте взели бърз кредит от кредихелп? Естествено, че банките ще отговарят, че нямате не погасен кредит при тях като не сте взимали нищо от там!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *