HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградчанка пропищя, разярената хазяйка скочи на наематели, ужилиха я жестоко

Божидарка Величкова от Благоевград се оплака пред редакцията на вестник “Струма” от некоректни наематели, ощетили я със значителна сума пари.

Ето какво сподели възмутената хазяйка:

Уважаема редакция на вестник „Струма“,

Казвам се Божидарка Стефанова Величкова и се обръщам към вестник „Струма“, за да изкажа възмущението си от бившите ми наематели на търговско помещение на ул. „Ив. Михайлов“ 48А Стойка Стаменова и мъжа й Станимир.

Преди 4 години те се нанесоха, като подписахме договор за наем. Осем месеца в началото не ми плащаха, съчувствах им, защото са имали лична трагедия и не съм давала зор. След 10-ия месец ми се издължиха, като продадоха някакъв имот, но започнаха да плащат на части. Днес 20 лв., другата седмица 10 лв., по-следващата 30, та докато стигнат до пълния наем от 250 лв.

След време Станимир монтира климатик. В началото на тази пролет видях, че водата от маркуча тече по стената на магазина. Питах го защо, а той ми се сопна: „Да не искаш вътре да тече! Като не разбираш, няма да се бъркаш“. Разсърди ми се, като му казах, че съм хазяйката и трябва да знам, защото имотът е мой. Купих едно маркуче и го сложих, да не тече по стената. Той се разсърди, взе да не ми говори, да се мръщи… До нас има едно кафене и той се скара с пияниците, дето се събират там, а те счупили стъклото на магазина. По това време не си бях у дома, бях в Пловдив при едната ми дъщеря. Наемателят се нахвърлил върху мъжа ми, че той го бил счупил, че бил длъжен да го пази и какъв ли не го наричал. Толкова се беше притеснил моят мъж, че вдигна кръвната захар. Като се върнах, беше на  24 юни, заварвам счупеното стъкло. Наемателите не ми говорят и мина близо месец, а те не искаха да оправят стъклото.

На 10 юли се изнесоха, без да ни предупредят, въпреки че в договора това изрично е отбелязано. Връщам се от градината един ден и гледам – в помещението останали само манекените, телевизорът,  радиоуредбата и пробната. Не стига това, а от вътрешната страна напъхали в патрона на бравата на вратата към двора клечки и разни боклуци и тя не може да се отвори.

Дължат ми два наема, затова се наложи да викнем ключар и сменихме ключовете и на двете врати – входната и задната на помещението. Така наемателят не може да влезе да си вземе останалия багаж, без ние да разберем. При едно от идванията му вдигна скандал на внучето ми.

Сега е подал жалба в прокуратурата срещу мен. Не ми се връща назад във времето, че една стотинка не са платили за вода за тия 4 г., а тя идваше от моя двор да ползва като й потрябва, ама хайде, да не издребнявам, съм си викала. Тока им го плаща мъжът ми, а те по-рано му даваха парите, ама пак на части. Сега до 8 юли дължат близо 90 лв. ток за два месеца. Отделно счупеното стъкло ми струваше 105 лв., бравата като прибавя… само разходи.

И сега в срок от 2-3 дни ми наредиха да им върна всички вещи в търговското помещение, и излиза, че за тях закон има, за мен няма.  Аз да им дам нещата, а те да не ми дадат наема и да не си платят тока! Как да си взема аз парите?! Като е видял прокурорът договора, защо не им е наредил и на тях да се разплатят? Не мога съдебни дела да водя, че ще дам повече пари, отколкото ми дължат.

Затова реших да дойда в редакцията на вестник „Струма“ и да разкажа, та хората да знаят какво може да им се случи, като дадат помещение под наем за магазин.

С уважение: БОЖИДАРКА ВЕЛИЧКОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *