Благоевградчанка спечели конкурса за управител на ВиК – Дупница

Красимира Иванова-Анастасова от Благоевград е спечелила конкурса за управител на ВиК – Дупница. Тя ще заеме поста след гласуване в ОбС – Дупница, което ще стане на следващото заседание на 28 януари 2022 г. Това е втори конкурс, след като първият се провали. Сега в битка за поста се изправиха двама кандидати – гастарбайтерът в Англия и бивш управител на ВиК – Дупница Пламен Данаилов и служителката във ВиК – Перник Красимира Иванова-Анастасова, която е от Благоевград. 

Конкурсът се проведе в три етапа: отваряне на документите на кандидатите за поста, разглеждане от комисията на представените концепции от кандидатите и събеседване с тях.

Председателят на конкурсната комисия Йордан Йорданов, общински съветник от ГЕРБ, представи резултатите от конкурса: „Познанията на Кр. Иванова-Анастасова по темата ВиК комисията оцени с 8,5 точки от възможни 10 т. Дупничанинът Пламен Данаилов получи 4,5 точки на концепцията и събеседването. Всичките 7 души в комисията бяхме единодушни за избора на Кр. Иванова-Анастасова. Протокола от конкурса ще представим в деловодствто на ОбС и на 28 януари на първата за 2022 г. сесия общинските съветници ще гласуват назначаването й за управител“, заяви Й. Йорданов.

Както „Струма“ писа, първият конкурс за управител на ВиК – Дупница не се състоя, тъй като кандидатът за поста Пламен Данаилов не беше изпълнил изискванията за конкурса – документите да са запечатани в плик.

Пламен Данаилов беше лидер на СДС – Дупница. През 2012 г. той подаде оставка като лидер на синята партия и замина на работа в Англия. Преди няколко месеца се е завърнал в Дупница, за да участва в конкурса за управител на ВиК.

Кр. Иванова-Анастасова ще заеме мястото на досегашния управител на ВиК – Дупница Илия Илиев, който в продължение на повече от 10 г. управлява общинското дружество, което до момента е натрупало задължения от 1,2 млн. лв.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

 1. Най-после

  Най-после падна главата на още един от Боковите протежета. Илиев, като другите Бокови хора не става за ръководна позиция.

  Отговори
 2. До Кр.Анастасова

  Моля за пълна ревизия на Дружеството! Да се установи кой заплащаше горивото на прехождащият от Благоевград – И.Илиев, колко имота е придобил по времето на управлението, най -лесно чрез пълна данъчна ревизия на доходите му !

  Отговори
 3. Запознат

  Некадърник ! Да оставиш дружеството с толкова задължения ! Да се направи цялостна ревизия от началото на управлението на Илиев – до сега ! Много кал ще излезе, много !

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *