Топ теми

Благоевградчанка търси оказион и сайтове за крадени вещи, за да си откупи кухнята от обраната до шушка вила

Благоевградчанка потърси помощ от социалните мрежи, за да си откупи обратно откраднатата кухня. От вчера Диана Тимчева, която живее в София, търси от приятели и познати адресите на оказиони и сайтове, където се продават крадени вещи, и е благодарна за всяка помощ. Постът на младата жена гласи:
„Здравейте, имаме вила около София и въпреки че имаме СОТ ITS (платен за година напред) беше обрана до дупка (кухня, диван, легла, дори лампите са свалени). Пропускам подробностите като полиция, договори, права, защото не са интересни. Въпросът ми е знаете ли място, където се продават крадени неща, та поне кухнята да си откупим обратно?“.

Към него Диана е добавила и снимка на кухнята, все още оборудвана, която направила случайно, за да се похвали след основен ремонт.

Публикацията бе споделена от десетки, но повдигна и сериозни въпроси за ползата от СОТ-а. Как крадците са влезли, без системата да се активира, бе основният от тях. Ако алармата е изключена с код, крадецът е човек от обкръжението на Диана, в противен случай благоевградчанката получи съвет да съди фирмата.

Тимчева отхвърли версията за познат крадец, защото разбрала, че във вторник токът в района спрял за няколко часа, крадците изчакали да падне батерията, влезли във вилата и изтръгнали цялото табло. Като дошъл токът обаче, сотаджиите видели, че няма сигнал, но нито уведомили собствениците на вилата, нито пратили човек на място да провери какво става.

„Ако не сте говорили с адвокат – говорете, преди СОТ да се задействат с техни адвокати…“, бе категоричният съвет, получен от благоевградчанката.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *