Благоевград е домакин на традиционен шахматен турнир за подрастващи

Община Благоевград за поредна година е  домакин на най- значимия традиционен шахматен турнир за подрастващи в Югозападна България. Спортното събитие ще се проведе на 6 и 7 октомври в зала „22 септември“  в областния град. Началото ще бъде поставено с регистриране на участниците в 13.30 часа /събота. ,когато и Благоевград ще приеме Национална индивидуална купа на България „Виктори“. Очаква се в турнира да се включат около 50 шахматисти представители на  клубовете „Михаил Тал“ от Червен бряг, „Люлин чес“ от София,  „Варна“, „Г. Даскалов“ от Видин, ЦСКА, „Виктори“. За събитието ще пристигнат и надежди от Солун, Гърция.

Шахматистите ще се съревновават в блиц /3 минути плюс 2 секунди на ход/ и ускорен шах /20 мин. плюс 5 сек./ И в двата турнира се играе по швейцарска система съответно в 9 и 7 кръга. Състезанията са валидни за български рейтинг. Партиите от І кръг в блица започват от 14.30 часа, а непосредствено преди това ще се проведе техническа конференция. Награждаването ще бъде в 18.30 часа в същия ден.  В неделя от 9.00 ч. е записването на участниците в ускорения шах, добил популярност като рапид. Техническата  конференция ще започне в  от 9:20 часа, а началото ще започне 10 минути след края на конференцията.

Връчването на трофея, купа „Васил Сотиров“ – за най-добър отбор, индивидуалните награди по възрастови групи и официалното закриване ще бъдат в  17:30 часа.

Проявата се организира от „Шах клуб Виктори“ , с подкрепата на Община Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *