Благоевград отбелязва тържествено Националния празник 3-ти март

С поредица от събития Благоевград отбелязва тържествено Националния празник 3-ти март.

Честванията по повод 143 години от Освобождението на България от османско владичество започнаха с панихида за загиналите знайни и незнайни герои. Цветя на паметния знак на майор Иван Павлович Орлински, който се намира в двора на църквата „Въведение Богородично“, положиха евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, представители на общинското ръководство, председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, общински съветници, представители на културни и образователни институции, граждани.

Mолебен за здраве и благоденствие на българския народ отслужиха Негово Високо Преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и благоевградски свещеници.

На площад „Македония“ беше издигнат националния флаг на Република България.

Програмата продължава с празничен концерт на Рок група ,,Епизод“ и Ансамбъл ,,Пирин“ на площад „Македония“.

По време на отбелязването на Националния празник на България ще премине и шествие от два лъча, които ще се обединят на площад „Македония“. Първият лъч ще тръгне от Съдебна палата посока пл. Македония. Ученици от училищата с училищните знамена ще бъдат предвождани от Биг Бенд Благоевград и ще продължат по улица „Тодор Александров“. Шествието ще спре пред паметника на Гоце Делчев.

Предвижда се по-късно в градинката пред централния вход на стадион „Христо Ботев“ да се състои ритуал по полагане на цветя на паметна плоча в чест на посрещането на руските освободителни войски в знак на признателност.

Непосредствено след това ще тръгне и вторият лъч от шествието, предвождан от Представителен духов оркестър на Сухопътни войски на Република България, който ще премине по ул. „Трети март“ и ще стигне до пл. Македония.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *