Благоевград ще засияе в мартенска украса в инициативата ,,Украси своя град”

По инициатива на кмета инж. Румен Томов Благоевград ще бъде украсен в мартенска премяна, изработена от децата на Благоевград. Тази година общината ще зарадва жителите и гостите на града с голяма мартеничка ,,Пижо и Пенда”, поставена на площад ,,Г. Измирлиев” №1. До инсталацията ще бъдат монтирани и кокичета, които вървят ръка за ръка с българския символ – мартеницата. Баба Марта е символ на новото начало, на отиващите си мразовити дни, приближаващата пролет и на възобновената енергия.
Украсата пред община Благоевград е поверена на благоевградски фирми, които изработиха и аранжираха фигурите на Пижо и Пенда и поставиха ръчно изработените мартенички и табелки.
“Община Благоевград прилага подкрепа на малкия бизнес в Благоевград, тъй като фирмите са изправени пред различни трудности, свързани с набавянето на необходимите ресурси – човешки, финансови и материални. Вярвам, че Благоевград има капацитет да осъществи различни събития. Работим в посока местните фирми и благоевградчани да имат работа!”, каза кметът Румен Томов.
С енергия и ентусиазъм децата от всички 13 детски градини на територията на община Благоевград се включиха в изработването на празничната украса. Мартеничките ще бъдат закачени на дърво пред общината, като под всяка една ще бъде поставена табела с името на детската градина.
В червено-бялата инициатива “Украси своя град” се включват и Дневен център за деца с увреждания “Зорница”, Преходно жилище ЦНСТ за деца, ЦНСТ “Вяра”, ЦНСТ “Надежда”, ЦНСТ “Св. Йоан Рилски”.
МАРТА КОЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *