Топ теми

Благородна кауза обедини хората в Петричко! Семейство се бори за живота на детето си, за три дни трябва да събере $22 000

Eдна благородна кауза – спасяване живота на 14-годишния Божидар Митков Илиев от село Струмешница, който страда от сарком на меките тъкани, обедини хората в община Петрич. Всички училища в града и селата, магазини, заведения събират средства, за да помогнат на Божидар, за когото лекарите в турска клиника в Истанбул дават гаранции за пълно оздравяване.

Средствата трябва да бъдат събрани с много бързи темпове – до 19 април, за да може да продължи лечението на 14-годишното момче, което вече е преминало операция, която е успешна. С помощта на петричани родителите успяха да съберат 36 000 евро за операция на Божидар.

Операцията е направена миналата сряда, на 11.04.2018 година, и според лекарите от шестте присъстващи екипа е успешна, а състоянието на детето е добро. Родителите са изключително щастливи, но и притеснени, тъй като най-късно до 19 април, четвъртък, трябва да бъдат събрани допълнително средства за провеждане на тридневно лечение, т.нар. брахиотерапия, която по мнение на радиолозите ще спре появата на рецидив, което вече се е случвало на Божидар. В офертата от 36 000 евро обаче не влиза това лечение. За него е необходимо да се заплатят допълнително 22 000 щатски долара. Сумата е непосилна за родителите, а събраните средства не достигат.

Всеки, който има възможност и желание да помогне, нека го направи. Това може да стане чрез превод в сметката на сдружение „Заедно можем повече“, като в основанието за внасяне се изписва името на детето – Божидар Митков Илиев. По този начин сумите автоматично се нареждат директно по сметките на клиниката. Средства се събират и чрез кутии за дарение, поставени на доста места в Петрич и общината.

Средствата се събират до 18.04.2018 г. чрез кутии и до 19.04.2018 г. по банков път.

СМЕТКА НА СДРУЖЕНИЕ “ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ”

BG75FINV91502015874504

БАНКОВ КОД: FINVBGSF

ПРИ ПИБ АД

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *