БЛАГОРОДНА КАУЗА! Природозащитниците д-р Сн. Милушева и дъщеря й Л. Димитрова отбелязаха Световния ден за защита на животните с една година грижа за бездомното куче Сарка 

Психотерапевтът Любомира Димитрова и майка й д-р Снежана Милушева, лекар в Спешна помощ – Благоевград, отбелязаха Световния ден за защита на животните с благородна кауза – една година, посветена в грижа за бездомното куче Сарка. Те са запалени природозащитници и доброволци в помощ на бездомните животни. С тази дейност д-р Милушева, която работи във филиалите за спешна помощ в Благоевград и Петрич, разтоварва от стреса и напрежението.

През октомври миналата година д-р Милушева и дъщеря й Любомира осиновиха кучето Сарка от приюта в Благоевград. В края на този месец те са планували да отбележат по уникален начин с торта първата година, от както Сара е част от техния живот и е намерила своя дом. Семейството се грижи от 8 години и за домашния любимец – малтийската болонка Тара, която е с родословен корен от Гърция и е подарък на Любомира от нейна приятелка.

„Грижата за кучетата ми дава спокойствие, благодарение на моята майка осъзнах колко е важно да полагаш грижи за животните и природата, родителите не трябва да спират децата си и да им разрешават да имат домашен любимец, защото така стават отговорни”, каза Л. Димитрова и допълни: „Рожденият ден на Тарка всяка година е празник у дома, който отбелязваме тържествено със свещички и торта. Тази година дори лично ходих до специализиран магазин в София, от там закупих необходимите продукти, които приготвих във формата на торта. Общуването с животни е възпитание, което се пренася и при контакт с хората4.

СЛАВА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *