Благотворителен Коледен базар на предмети, изработени от потребители на заведенията за социални услуги към община Благоевград, организира „Ние, жените”

Една от най-активните неправителствени организации в Югозападна България – сдружението „Движение Ние, жените“, организира за поредна година благотворителен Коледен базар на предмети, изработени от потребители на заведенията за социални услуги към община Благоевград. Така пред сградата на местната изпълнителна власт бяха изложени разнообразни сувенири, артикули, които предизвикаха интереса на благоевградчани и гости на града.

Председателката на сдружението Здравка Чимева обясни, че това е 15-а изложба базар. „Ние сме движение в обществена полза, не със стопанска дейност. В последните години реализацията и продажбата освен изработката на тези предмети става от самите потребители. Това е една стъпка за социализиране на тези хора, които живеят в някаква общност, която има други условия, друг начин на живот. Така те се усещат полезни и са част от обществото. Трябва всеки момент да правим добро и да помагаме на хората“, сподели Здравка Чимева, която лично се включи в базара.

Сумите от продажбите се предоставят на потребителите за трудова терапия и покриват част от социалните им нужди.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *