Благотворителен турнир в Кресна в памет на легендарния треньор Марин Златков

Благотворителен турнир в памет на дългогодишния треньор и ръководител на ФК „Перун“ /Кресна/ Марин Златков, който почина внезапно придш броени дни, организира кметът на общината Николай Георгиев.

Спортният деятел, който беше емблемата на футбола в града, почина на 51 г. от инфаркт на 14 декември. В знак на съпричастност към семейството му в продължение на 5 дни ще се проведат футболни мачове, на които ще се набират средства. Известните футболисти от Кресна Кирил Десподов, играч на ФК „Лудогорец“, Иван Караджов –  на ФК „Арда“, и Венцислав Бенгюзов – на ФК „Пирин“, ще дадат техни тениски, които ще бъдат разиграни на търга.

 „Финалът на турнира, който стартира вчера, ще бъде на 30 декември, когато на победителя ще бъде връчена купа, и грамоти на участниците”, каза за „Струма“ кметът на Кресна Николай Георгиев.    Ветераните на ФК „Кресна“ ще облекат фланелки с лика на Марин Златков с надпис „Ей, добряк, обичаме те!”, като идеята е на неговия кум и приятел адвокат Антон Драчев. „Марин правеше абсолютно всичко за футболния отбор в Кресна – беше домакин, косеше и поливаше на стадиона, водеше картотеките на футболистите, купуваше им анцузите, а в последните години беше и треньор“, каза Антон Драчев. Той добави, че Кирил Десподов е обещал лично да дойде на благотворителния турнир, след като се прибере от Франция на 28 декември.

Набраните средства ще бъдат дадени за подпомагане на семейството на Марин Златков, който има две дъщери в 12 и 9 клас, които учат в Езиковата гимназия и в Хуманитарната гимназия в Благоевград.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *