Близка на загиналото в катастрофа в Перник 20-г. момче с покъртително обръщение към младежите

20-годишно момче загина в петък към 22 ч. в жестока катастрофа в Перник. Трагедията се разигра на вътрешноградската магистрала между кръстовището за квартал „Тева“ и бившия Винпром. Кола BMW е излетяла от пътното платно и се е забила челно в автобус. Шофьорът  Викторио е загинал на място, а спътникът му същшо 20-годишен  е настанен в Реанимация на Пернишката болница „Рахила Ангелова“ с опасност за живота.

Близка на опечаленото семейство Светлозара Велчева написа в социалната мрежа покъртително обръщение към младежите, които безразсъдно сядат зад волана.

„Изказах днес лично, а сега  и тук публично съболезнования към родителите на момчето, които познавам от години. Не искам да взимам страна по случая, защото станалото е НЕПОПРАВИМО. В такива ситуации думите “ако”, “ако”, “ако”, “ако” не помагат. Ако бяхме направили това, ако бяхме му говорили онова, ако бяхме му купили еди си каква кола… Няма вече АКО. Няма по тежко нещо от това родител да се самообвинява за смъртта на своето дете“, пише Велчева. По думите й няма нищо по- смразяващо от това да ти се обадят от полицията със съобщение за трагичен инцидент с детето ви.  И настоява още сега КАТ да започне превантивна работа с абитуриентите, с по-малките за разумно шофиране. Призовава и родителите да говорят с децата си за опасността от неразумно шофиране, от популярните напоследък гонки с коли.

„Проблемът с избиването на комплекси по улиците  е толкова прост и същевременно толкова нерешим, защото ние като общество сме абсолютно незаинтересовани за всичко случващо се около нас. Страхуваме се да направим забележка на съседното дете или на родители му, да не ни намразят, да не ни помислят за луди, знаейки, че поведението му на пътя застрашава неговият живот и живота на другите. Наистина много родители и не подозират каква агресия се крие в шофирането на своите деца.  Когато разберат, нещата са НЕПОПРАВИМИ. Разберете, че една СМЪРТ не може да се върне назад. Не може да се върне с пари, с връзки в полицията, с връзки в болницата“, пише Велчева.Тя се обръща и към младежите за повече разум, за отговорност , за да няма смърт между ламарини и кал.

  КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *