Близките на Милен Цветков: Сега не е време на отмъщение, а за прошка

Познавах се с  Милен Цветков от много години. Поех случая, защото съм морално задължен, не можех да откажа на близките. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Менко Менков – адвокат на близките на журналиста, който беше убит на пътя навръх Великден.

Припомняме, че Кристиан Николов уби журналиста Милен Цветков в жестока катастрофа в София. Стана ясно, че Николов е бил на коктейл от четири вида наркотици.

„Близките му заявиха, че сега не е време на отмъщение, а за прошка. Дадох обещание на близките на Милен, че законът ще възтържествува“, каза още той.

„Нов закон, ако има такъв, няма да действа за извършителя на катастрофата, при която загина  Милен Цветков  за следващите. Поздравявам прокурорите, които повдигнаха обвинение за умишлено убийство. Прокуратурата ще се възползва да възобнови тази практика“, допълни адв. Менков.

„Спорен момент е кога са употребени четирите наркотични вещества от страна на извършителят на престъплението“, допълни още защитникът на близките на загиналия журналист.

„Човек, качил се зад волана на толкова вида наркотици, с мощно превозно средство, с тази скорост и в гъсто населено място в час пик, е осъзнавал какво може да се случи“, разкри адв. Менков.

„На лицето се предвижда наказание между 10-20 години. Той е бил с чисто криминално минало“, завърши Менко Менков.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *