Близки и познати с автошествие по маршрута, преминат от Янек Миланов в нощта, когато изчезна безследно

Граждани, близки и познати ще преминат с автошествие маршрута, по който Янек Миланов е преминал в нощта на 31 юли, когато изчезна безследно.

До момента се знае, че Янек се е качил в джипа на Васил Капланов-Каплата пред блока на Миланов в жк „Бистрица“, след това автомобилът е преминал през полицията и се е отправил към село Крайници, като двамата са били вътре – заснети са от камери.

След Крайници следите на Янек се губят, макар телефонът му да е върнат обратно в жк „Бистрица“, където е изключен – в началото на квартала, още същата нощ. Автошествието е идея на приятели на Янек и граждани на Дупница, които искат да покажат съпричастност и да отправят апел към институциите да се води ефективно разследване.

„Това е начин и да покажем на брата на Янек – Марио Миланов, че не е сам в това ужасно изпитание. Ние сме до него. Янек и Марио са едни от нас – възпитани, мили, миролюбиви, неконфликтни, нормални хора. А достойните и добрите нямаме право да изоставяме едни от нас. С тях сме и искаме Янек да бъде намерен сега! Искаме Марио да знае, че ние сме до него! Марио и Янек се оказаха в беда, без да имат каквато и да е вина“, казват дупничани.

Шествието е насрочено за петък, 21 август от 19 часа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *