Близки на удавеното 10-г. момче заплашват учителите му! Медицинска сестра излезе в отпуск след трагедията

Водоемът, в който преди два дни се удави дете от общежитието към ОУ “Хр. Ботев” в радомирското село Гълъбник, е незаконен. Намира се в неурбанизираната част на селото, до Шопска махала. Хора от селото твърдят, че е изкопан с багер и дори в него имало риба. Собственикът е Бисер и е перничанин, но корените му са от Гълъбник.

„До момента в общината няма информация за този водоем, а би трябвало кметът Мая Иванова да ме информира. Подал съм сигнал до Басейнова дирекция – Благоевград, РИОСВ – Перник, Регионалната дирекция по горите, за да се установи откъде е взел водата, защо е направил водоема без необходимите разрешителни, има и изсечени дървета в района“, каза за „Струма“ кметът на община Радомир Пламен Алексиев, който е в отпуск по болест, но заради трагичния инцидент е на работа. По думите му не е възможно цяло село да знае къде е водоемът, а кметът да не е чул за него. Той иска писмени обяснения от Мая Иванова за проявената от нея безстопанственост.

В момента с децата от общежитието работят психолози, по време на инцидента там е имало трима възпитатели, научи „Струма“. От понеделник започва проверка в училището от Регионалното управление по образование, съобщи директорът му Ваня Коконова. Директорът на училището Катя Кръстева заяви, че до приключване на следствието няма да дава информация за медиите.

Четири са децата в семейството на удавилото се момче. Две били в пансион, другите две близначета са отглеждани в дома им. Членове на семейството на починалото дете са ходили в училището и са отправяли заплахи. След нещастието медицинската сестра е излязла в отпуск, преди месец е подала и предизвестие за напускане и главната счетоводителка на училището, което изтича тези дни.

Криминалисти от полицията продължават работа по изясняване на трагичния инцидент.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *