HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Близък на семейството с питбула разкри потресаващи подробности! Цялото село е в траур

3-годишното дете, което вчера бе разкъсано от питбул в пазарджишкото село Мокрище, редовно си е играло с кучето.

Това заяви пред БНТ мъж на име Йордан, който е близък до семейството, собственик на четириногото. Трима са задържаните след тежкия инцидент – собствениците, които са мъж и жена, и бащата на трагично загиналото момче. Семейството е било на гости на свои познати, не е ясно как детенцето е било изпуснато от внимание и е захапано смъртоносно от питбула.

“Кучето не е агресилно, дори не лае. Има още такива в селото. Детето си е играело много пъти тука, идвало е тука дори самостоятелно. Собственичката на кучето му е леля, играло си е с кучето и друг път и то не е реагирало. Обаче този път сигурно е взело някаква пръчка, нещо да го подразни и кучето е реагирало. За да е било детето при кучето, е било оставено без надзор”, смята Йордан.

На въпрос има ли намордник питбулът, той отговори: “Всичко си има, вързано е и е заключено. Не излиза навън. Гледат го и като домашен любимец, и като пазач. Мога да ви заведа сега при него, да си го погалите без никакъв проблем, не е агресивно. Семеството са една схема…, човек не може ги разбере. Майката е на една страна, бащата на друга, бабата и дядото го гледат, но не знам те как са го гледали, за да се стигне до това. Лелята има двумесечно дете, гледала си го е вътре, не е видяла кога това дете е отишло при кучето. Докато баба му го търси по 2-3 часа в селото, тя не го знае къде. Цялото село е в траур”.

Стана ясно, че кучето ще бъде умъртвено, но се чака разрешение от София.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *