Бляскаво парти за 10-и рожден ден на “GOMSIL” събра в Благоевград десетки гости от Италия и България

На изискано парти собственикът на благоевградското дружество “GOMSIL” Стефано Маркиотто събра миналата вечер близки, приятели, бизнес партньори и част от елита на Благоевград да отбележат заедно 10-годишнината на една от най-бързоразвиващите се и проспериращи фирми в областния център на Пиринско. Дружеството, специализирано в изработката на уплътнители от гума и силикон с най-високо качество, работи основно за европейския пазар, като през последната година разработва пазари и в Русия и Турция. Специално за рождения ден от Италия пристигнаха над 30 души: семейството, приятели и бизнесмени, с които Ст. Макриотто си партнира. Майка му е от известния веронски род Капулети и заедно с баща му бяха на особена почит в празничната вечер.
В сцена на грандиозното и бляскаво събитие бе преобразена част от производствената база на “GOMSIL”, като за цялостната организация, от сцената до кетъринга и дори почистването, италианският предприемач се довери на благоевградчаните Вяра и Спас Ненови, които направиха чудеса в кетъринга и с халето, а Соня Атанасова допълни интериора с блясък и изискана украса с много кристал и свещи, създаващи интимност в голямото пространство. Усещането, че предстои да се случи нещо специално, обхващаше гостите на събитието още от двора, където огнена пътека ги насочваше към входа. Момичета в български национални носии ги посрещаха по стара традиция с пита и мед, а разпоредители ги насочваха към залата, където домакинът поздравяваше гостите си с шампанско за уелкъм дринк. С елегантното си присъствие впечатли съпругата на Стефано – Лорена, изтънчена дама с австрийски корени и с афининтет към дизайна, в която сфера се е развивала до раждането на втората им дъщеря.
Сред официалните гости на партито бяха областният управител Бисер Михайлов, депутатът Даниела Савеклиева и зам. директорът на ОД на МВР Димитър Кръстев, а кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който не успя да присъства лично, бе изпратил поздравителен адрес, в който подчерта значението на “GOMSIL” за бизнеса в областния център на Пиринско и готовността на цялата администрация за съдействието за развитие и просперитет на фирмата.
Отличният музикален избор за вечерта на ди джей Слави Иванов и на столичната група “Delta Roosters” въвлякоха в еуфорията на празника присъстващите и настроението на всички бе във връхната му точка, когато Стефано Маркиотто излезе на сцената за официалната си реч, част от която той геройски опита да произнесе на български и се зарече официално, че догодина ще положи сериозни усилия да научи езика. Първият човек, но когото бизнесменът благодари, бе нежната му половинка Лорена, “която ме търпи всеки ден”, подчерта той. След нея Стефано Маркиотто поднесе аплодисментите и благодарностите си към голямата си дъщеря Стефания, към която са най- големите му очаквания за бъдещето на “GOMSIL”. Младата дама е известен модел в Италия с успешна кариера в Милано, но заради брака си и раждането на първата рожба заменила модния подиум със семейния бизнес и в момента управлява бащината фабрика в родината си.
“Благодаря и на Моника, нашата по-малка дъщеря, която се надявам в близко бъдеще да успее да се присъедини към сестра си и да си сътрудничат, за да развият още повече това, което аз и Лорена сме създали до момента”, разкри бащините си надежди бизнесменът.
Той не пропусна да отдаде заслуженото внимание на представителя на най-важния си клиент “ATIG” г-н Пивело, на дългогодишните си доставчици от “GMB преси”, на приятеля си Карло, помогнал му в критичен за фирмата момент, както и на Джанкарло, помогнал да отвори фабриката в Благоевград. Стефано Маркиотто не пропусна да благодари на човека, който му помогнал да опознае България с нейните положителни страни и с дефектите й, архитекта и проектант на производствената база в Благоевград и първи директор Жанин Трайков, както и на всички представители на общинската и държавната власт, които съдействат на бизнеса му, на служителите си и на преводачката Анелия Далева, която влезе и в ролята на водещ.
Екипът на “GOMSIL” пък върна жеста към шефа си, като му поднесоха плакет, а той обеща отново всички да се съберат на същото място след 10 г. за 20-ата годишнина на предприятието.
Истинска атракция за гостите от Италия бе представлението на фолклорна група “Накит”, което буквално взриви в аплодисменти залата, а на финала изправи всички на крака за кръшно хоро. Музикантите от “Delta Roosters” пък за кратко върнаха интимността с няколко евъргрийна, сгъстиха енергията с любими италиански хитове и взривиха емоциите на дансинга с популярни рок парчета.
Втората кулминация на вечерта бе изнасянето на празничната торта, цялата от шоколад, с логото на “GOMSIL”, мощни фойерверки осветиха залата под аплодисментите на присъстващите, а веселбата продължи до среднощ.
Празникът за специалните гости от Италия продължи и вчера с предварително организирано пътуване до Рилския манастир.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *