Бл. №3 в Петрич остава без саниране, засега нито една фирма не кандидатства за офертата за 354 484 лв.

Община Петрич прекрати процедурата за избор на изпълнител, който да санира бл. №3 на ул. “Димитър Гущанов” №6, тъй като в едномесечния срок за приемане на документите не се появи нито един кандидат.
Според източник на “Струма” от строителния бранш в южната община причината е несигурността сред колегите, че държавата ще плати парите, които се отпускат по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.
Самата обществена поръчка бе публикувана от кмета Димитър Бръчков през февруари и включваше стандартния минимум строителни процедури за санирането: топлоизолиране на външни стени, покрив и подове, подмяна на външна дограма, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление и ремонт на електроинсталацията на стълбището.
Припомняме, че през първите години след стартирането на националната програма от строителите се искаше още подмяна на ВиК инсталацията, топлоизолация на мазетата, подмяна на домофонните уредби и др. За санирането на петричкия блок прогнозната стойност беше 354 484 лв. без ДДС.
Отказът на петричките фирми да кандидатстват за поръчката не е изненада, като се имат предвид условията, които бяха поставени при обявяването й. Там беше уточнено, че при откриване на процедурата не е подписан анекс с Българска банка за развитие относно финансиране на дейностите, предмет на настоящата поръчка, а при осигурено финансиране разплащането по дейности ще става чрез администрацията на община Петрич и на база на сложен механизъм за разплащане, описан в методическите указания по националната програма.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *