HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бобовдолската фирма „Даци-Р“ в скандал с ученици екскурзианти, сред тях деца на депутат и банкерка

Превозваческата фирма от Бобов дол “Даци-Р”, собственост на родителите на общинската съветничка от БСП Йорданка Рангелова, се оказа в центъра на скандал с екскурзия на ученици от София. За злополучната екскурзия, в която ученици от 35-о училище заради различни повреди сменили три автобуса за три дни, разказа пред медиите ръководителят на групата Диляна Жечева. Учениците пътували за Пловдив, когато установили, че куфарите им са се разлетели по пътя заради отворена врата на багажното отделение.
„Оказа се, че са изпаднали три куфара – разказа Диляна Жечева. – Веднага спряхме, мисля, че на 8 км от случилото се. Куфарите не се намериха, но уведомихме полицията“.
От фирмата превозвач изпратили втори автобус заради повредата с вратата на багажника. Но на връщане и той се счупил според думите на Жечева. Наложило се трети автобус да прибере децата в София.

Представителят на туроператора Валентина Симеонова обобщи ситуацията, като каза: „Не бяха изправност автобусите и затова предприехме мерки да сменим превозвача“. Тя посочи, че са я ползвали и преди и всичко е било наред. Автобусите по думите й са произведени през 2000 г.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Румяна Николова и Емил Рангелов, собственици на фирмата превозвач. Ето какво заявиха те по повод съзадалата се скандална ситуация: “При тръгването на автобуса от София шофьорът не е затворил багажника и по време на движение два-три куфара с багаж на децата са изпаднали. Ще им платим вещите и куфарите. Шофьорът ще бъде глобен за недоглеждането. Автобусът закарал учениците до Пловдив. Слизайки там, децата започват да звънят на родителите си, че не желаят да се връщат с този автобус. Туроператорката, от своя страна, от София ни звъня на пожар да изпратим друг автобус, защото сред учениците били и деца на депутат и на банкерка. За да спасим положението, изпратихме друг автобус. Преди да потегли от Пловдив за София, шофьорът решил да почисти на паркинга горивния филтър, тъй като при ниски температури от биогоривото, с което зареждаме колите, се образува лека коричка. Като видели екскурзиантите, че шофьорът “бърка” в автобуса, започнали отново да звънят на родителите си, че не искат и този автобус, а родителите, от своя страна – на туроператорката от София. Тя отново на нас и ние изпратихме трети  автобус за Пловдив. Автобусът вече пътуваше, когато отново се обади туроператорката и заяви, че родителите не желаят децата им да пътуват с наш автобус, наела била автобус от Пазарджик. На нас сега кой ще ни плати разходите за гориво? Два автобуса пътуваха до Пловдив и обратно. За единия е платено, но за втория горивото остава за наша сметка. Да не говорим, че и трети изпратихме”, заявиха за „Струма“ шефовете на фирмата превозвач.

“Родителите донякъде ги оправдавам, децата им се оплакват по телефона, далеч от дома са и те си мислят, че животът им е застрашен.

От туроператорската фирма ми изпратиха списък с цените на вещите им, изпаднали от куфарите, които са изхвърчали от багажника. Ето – панталон 220 лв., два парфюма за 170 лв., чифт маратонки… По опис в единия куфар е имало вещи за 1251 лв., в друг – за 1530. Все скъпи дрехи. Ще ги платим”, заяви Румяна Николова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *