Бобошевската диаспора в Кюстендил се събра на земляческа среща

Бобошевци, живеещи в Кюстендил, се събраха на емоционална земляческа среща в ресторант в Кюстендил /на снимките/. И тази година те спазиха традицията да седнат на маса заедно и да поливат спомените си от родното място с бобошевско вино. Землячкака, която живее и работи в Италия, изпрати мило писмо и изрази съжаление, че не може да присъства.

На празненството присъстваха офталмологът д-р Невена Бобошевска, Галина Бобошевска – собственик на транспортна фирма, Росица Везенкова – преподавател по биология, баскетболното семейство Владо Велинов и съпругата му, Люси и Ангел Студенчови, които имат магазин за теракота, Райка /Галчева/ Митова – преподавател, Димитър Буров – служител в МВР, със съпругата му, Спаска Стефанова, Леонид Мутафчийски, зам. областният управител Райчо Цветин и много други уважавани граждани на Кюстендил и общината.

Тържеството продължи до късна вечер с музика и танци. Бобошевка разгъна акордеона и повиши адреналина на земляците. Всички си обещаха да се съберат отново догодина, като натовариха с тази задача организаторите на настоящото тържество Елисавета /Джукева/ Давидова и Йорданка Камбурова.

В Кюстендил живеят над 100 бобошевци, сочи статистиката.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *