Бобошевското с. Циклово осиротя, почина единственият му жител баба Горица, която гледаше 5 ниви и 20 крави

Още едно село се заличава от картата на България, това е с. Циклово, община Бобошево, което остана без единствения си жител, 79-годишната Горица Николова. Тя е починала преди 20 дни в София. В общината не знаеха за нейната кончина. Синът й Явор Николов, който е собственик на ферма в селото, съобщи в “Струма” за смъртта на майка си.

Пред репортер на “Струма” баба Горица Николова през септември миналата година каза, че е болна от онкологично заболяване. Въпреки издръжливостта си и силния дух тя не е успяла да се пребори с коварната болест.

Преди да се пенсионира и да се върне в село Циклово, където е роден съпругът й, починал преди повече от 10 г., Горица е работила като шлосер в „Кремиковци”. До есента на миналата година, когато заболяването я прикова на легло, 79-г. жена се грижеше за 20 крави и обработваше 5 ниви. Извървяваше по 5 км до съседното с. Вуково, за да се качи на автобус, ако й се наложеше да пътува до Дупница. Тъй като в селото нямало черква, преди години с нейни средства тя съградила параклис, в който да се моли на Бога не само тя, а и хора, които идват в селото .

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *