Боб по манастирски

Необходими продукти:

200 г зрял боб
2 глави лук 
2 моркова
2 чушки (прясна и сушена) 
2 -3 стръка джоджен 
3-4 с.л. олио 
сол

За запръжката: 
1 л доматено пюре или стерилизиран за домат запръжката 
2 с.л. олио
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер

Начин на пприготвяне:

В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври, се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност. 

Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *