
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско месо за готвене – 600 г
олио – 6 с.л.
лук – 1 глава
моркови – 2 бр.
чушки – 2 бр., зелени
целина – 3 стръка
картофи – 2 бр.
зеленчуков бульон – 2 л
грах – 1 ч.ч., замразен
зелен фасул – 1/2 ч.ч., замразен
масло – 30 г
домати – 400 г, от консерва, белени и нарязани на кубчета
чесън – 2 скилидки, наситнени
брашно – 2 с.л.
сол
черен пипер на вкус
лют пипер – едро смлян (по желание)
магданоз – 1 малка връзка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Не оставяйте без топла супа в зимните вечери! Ето как да я приготвите:
Свинското месо се нарязва на парчета и се запържва в олиото направо в тенджерата за готвене. Когато омекне, се добавя нарязаният на ситно лук и леко се задушава.
Добавят се през няколко минути и останалите зеленчуци – нарязани на кубчета моркови, наситнените зелени чушки, скълцаните стъбла целина, нарязаните на кубчета картофи и скилидките чесън.
Налива се горещият зеленчуков бульон и се добавя маслото.
Когато картофите омекнат, се слагат грахът и зеленият фасул. Оставя се да поври на среден огън до готовност на всички продукти.
Накрая се слагат нарязаните на кубчета обелени домати и се поръсва със сол и черен пипер на вкус.
Оставя се да поври още няколко минути, като накрая се налива размитото в малко студена вода брашно.
По желание може да добавите и няколко щипки едро смлян лют пипер за повече пикантност. След още няколко минути уникалната свинска супа е готова.
Готовата полезна супа се поръсва с накълцан магданоз и се сервира топла.
Добър апетит!