Боец от Кочан №1 на бойно самбо, съдийска тесла за съекипниците му в благоевградския клуб, санданчанин носи злато на ЦСКА

Националът Емил Незиров от с. Кочан заслужи държавната титла по бойно самбо на шампионата в Панагюрище. Състезателят на „Самбо Дети“ /Бл/ не даде никакъв шанс на опонентите си в кат. до 68 кг, а атрактивните победи му донесоха и приза за най-техничен на турнира. В подножието на медалите остана неговият съекипник Атанас Атанасов /82 кг/. Възпитаникът на треньора Иван Парасков празнува абитуриентската си вечер в СУ „Хр. Ботев“ – Кочериново, но ден по-късно се класира пети в тежкия боен спорт. Съдийски тесли спряха други двама от благоевградския клуб по пътя към златото в републиканското по класическо самбо. Най-лошо бе порязан Васил Димитров /100 кг/ още в първата си среща. Той поведе с 4:0 и въпреки че допусна изравняване за 4:4, бе спокоен за успеха, защото на таблото светеше предупреждение на съперника му. След изтичането на времето се оказа, че предупреждението не е вписано в протокола и последната спечелена точка донесе победата на опонента на В. Димитров.

„Аз не съм дошъл да ставам втори“, коментира боецът на „Самбо Дети“ и отказа да участва в следващите битки, разочарован от реферската гавра. Иван Янков /+ 100 кг/ преодоля най-тежкия на турнира самбист /168 кг/, но бе пратен да играе с всички фаворити и се окичи с бронз. Малко не достигна на почетната стълбичка да се качи Димитър Малинов /82 кг/, останал пети. Бившият треньор на „Вихрен“ Стойчо Терзиев /90 кг/, който в края на миналата година се върна в ЦСКА, грабна титлата и помогна на армейците да триумфират в отборното подреждане. Санданчанинът даде само 1 т. на съперниците си чак на 1/2 финала. Част от съдийския апарат бяха Ив. Парасков и неговият син и треньор в „Самбо Дети“ Даниел Парасков.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *