Божков: Връщам се в България

Бизнесменът Васил Божков обяви, че се връща в България и не се страхува от евентуалното си арестуване още на границата, защото има кандидат-депутатски имунитет. Той направи това изявление в предаването “ЕвроДикоф”.

Божков, който се намира в Дубай и има 18 обвинения в България, обясни, че ще се върне в България най-късно няколко дни след изборите, но е напълно възможно да стане още преди изборите. Той не уточни кога точно от съображения за сигурност. Ако ще се позовава на кандидат-депутатски или депутатски имунитет, то той трябва да е сигурен, че ще влезе в парламента. Според Божков неговата партия “Българско лято” ще вземе 18% на предстоящите избори и ще бъде в челната тройка.

Божков отново нападна американските власти, че са го сложили в “черния” списък по закона “Магнитски”. Той се оплака, че заради американските санкции, като се прибере в България, няма да може да си плати дори тока и водата, а и нямало да има кой да му продаде хляб. И саркастично обяви, че сега може американците да не го искат, но утре може и да поискат да работят с него.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *