Водачът на листата на ГЕРБ – Кюстендил Кирил Калфин: Предлагаме реалистична и изпълнима програма, с която могат да бъдат увеличени пенсиите и доходите

“Това, което направихме ние, от ПП ГЕРБ, е реалистична програма, която се базира на икономическото развитие на страната – стабилна икономика, безработица на нива под 8%, БВП над 3% и високи приходи в бюджета; увеличаване на инвестициите, оттук увеличаване на заетостта и намаляване на безработицата. Това са резултати, на които ние можем да се базираме и от тук насетне да вървим напред. От тук насетне можем да мислим за увеличаване на пенсиите, за увеличаване на минималната и средна заплата.” Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендилска област Кирил Калфин по време на среща с жителите на община Кюстендил. На нея присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе придружен от министрите в кабинета “Борисов 2” – Томислав Дончев и Владислав Горанов. Листата на ПП ГЕРБ в област Кюстендил също бе там – Ивайло Константинов, Виктор Янев, Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Мая Спасова, Марта Желязкова – Копанарска и Даниела Стоянова.

“Знаете, че когато в едно семейство има дългове, има кредити, то се стреми да ги разплати. Това направи и българското правителство при Борисов. Разплати това, което се дължеше, и то не по наша вина. Сега, след като имаме този икономически ръст, след като са изчистени тези икономически дългове от над 6 млрд. лв., можем да мислим за социална политика. Икономическият ръст води до по-високи доходи, от там до по-големи вноски в НОИ, а след това и до по-високи пенсии. Няма ли силна икономика – няма и развитие в държавата”, заяви пред присъстващите Калфин.

Той посочи още, че изборите на 26-ти март ще бъдат много тежки – тежки, защото политическите опоненти от БСП водят една непочтена и некоректна предизборна борба, с която се опитват да манипулират и да въвеждат в заблуждение българските граждани. “Започнаха с язовирите, че ВЕЦ-овете не могат да произвеждат електроенергия; че евросредствата ще бъдат спрени, стигнаха и до ревизия на министерствата. Оказа се обаче, че имаме и електроенергия, и вода в язовирите, и ВЕЦ-овете работят, а евросредствата се спират само когато БСП са на власт. Ревизиите показаха, че нашите министри са работили законосъобразно.Така че, очакванията на БСП, че ще се получат грандиозни скандали в министерствата, ръководени от наши министри,  не се получиха. Манипулацията им удари на камък”, бе категоричен водачът на ГЕРБ в Кюстендилска област Калфин.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов посочи: „Без притеснения заставам зад този екип. Мога да бъда само горд, че съм имал възможност да работя с тях. Кюстендил и региона са срещали подкрепа за всяко едно от своите начинания.”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *