Бойко Рашков: Не е извършена чистка в състава на МВР

“Извършени са необходими промени в състава на МВР. Чистка не е извършена. Броят се на пръстите на едната ръка тези, които са освободени и единият е главният секретар”. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков по време на брифинг за отчета на служебното правителство. 

“Една от задачите на служебното правителство е тази да осигури провеждането на честни избори, така че всеки глас на български гражданин да бъде отчетен така, както е подаден вота, а не така, както някой иска да го манипулира и да изкриви политическата обстановка в нашата страна. За голямо съжаление на всички е известно, че и на предходните избори през април и преди това има констатирани случаи на купуване на гласове“, заяви вицепремиерът. Той подчерта, че Министерството на вътрешните работи няма вина за това.

Рашков добави, че приоритетна задача е и организацията за провеждане на честни избори, като ще бъде осигурена охрана на машините за изборите. 

“Антикорупционният фонд изготви и предостави за публично ползване един много интересен анализ. Този анализ посочи ясно и точно къде е подаван вот, който е резултат на политически престъпления против правата на българските граждани. Преди изборите на 4 април в МВР са осъществени няколко разследвания за покупко-продажба на гласове. Не са разкрити престъпления от управляващата партия. В една служба от МВР, в която извършваме внимателна проверка, открито има лозунги на ПП ГЕРБ”, посочи още министърът на вътрешните работи./Дарик/

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *