Бойко Рашков разкри: В Кюстендил бивш министър на вътрешните работи и бивш областен управител, се договаряли как да привлекат 15 000 македонци с бъгларски паспорти, които да гласуват у нас

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че вече има близо 100 сигнала за купуване на гласове, като има образувани девет досъдебни производства в областите Бургас, Варна, Монтана, Видин, водят се полицейски разследвания.

МВР започва акция в цялата страна – целта е да се противодейства на изборните престъпления. Акцията няма да спре до изборния ден на 11 юли.

Министърът бе категоричен, че правителството няма да се примири с уродливото явление купуване и управление на гласове.

Прокуратурата вече е започнала и разследвания по някои от случаите. Един от тях е от плевенско село, където на предилния вот гласували по документи три пъти повече от регистрираните.
В момента в централноевропейска страна се опитват да съставят секция, в която да гласуват лица, които не живеят там. 

Бойко Рашков разкри, че в Кюстендил бивш министър на вътрешните работи е правил събитие с бивш областен управител, който е в болничен. Договаряло се е как да привлекат 15 000 македонци с бъгларски паспорти, които да гласуват тук в нашата страна.  

Установени са адреси, на които са регистрирани много лица, което е останало от много години, като повечето са неактивни. Предприемат се действия тези регистрации да бъдат премахнати.

Министърът заключи, че публичността ще спомогне много за провеждането на едни честни избори и справедливи резултати от вота.

Над 20 000 служители на МВР ще участват в охраната и ще грижат за сигурността на изборите на 11 юли.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *