Бойците на „Фолкън“ с най-много титли на държавното първенство в зала „Скаптопара“, сблъсък на съотборници се превърна в атракцията на турнира

Бойците на „Фолкън“ спечелиха най-много титли при мъжете на държавното първенство по таекуон-до ITF в Благоевград с близо 300 участници от цялата страна, които се състезаваха в две дисциплини – спаринг и силов тест, а за останалите три – форма, специална техника и самозащита, се пренасят в Панагюрище на 21-23 май. Домакините оглавиха отборното класиране с 5 златни и 2 сребърни отличия. Втори в съотношение 2:2:2 стана АСК „Тракия“ /Пд/, трети е „Таек Кион“ /Ботевград/ с 1:2:1. Конкуренцията отвяха Антон Огорелков /кат. 58 кг/,  Любомир Бакалски /71 кг/, Рами Шау /78 кг/, Дени Велев /85 кг/ и Кристиян Ранчов /52 кг/, като последният за първи път победи на финала далеч по-титулувания си съотборник Кирил Илиев. Боят между двамата се превърна в атракцията на турнира. Второто сребро за соколите от областния център на Пиринско донесе Илиян Томанов /92 кг/. Благоевградчани триумфираха и в силовия тест.


Оспорваните битки на доджанга отвориха работа и на лекарския екип на състезанието

Недостижим при дамите е пернишкият „Калоян-Ладимекс“, който излъчи двама шампиони и прибави на сметката си две втори и едно трето място. При подрастващите на спаринг доминираше другият клуб от Перник „Тайгър тийм“, следван от „Тервел“ /Севлиево/ и съгражданите си от „Калоян-Ладимекс“.

Предстои специална съдийска и треньорска комисия да вземе решение за състава на националните отбори, които ще представят България на европейското първенство през октомври в Гърция за всички възрастови групи и на шампионата на планетата в края на годината в Беларус за юноши и девойки.


Освен като съдия националният селекционер Т. Козладеров зорко следеше за попълнения в обновения състав на трикольорите

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *