Боклуците под моста на АМ “Струма” все още не са извозени

Опасните отпадъци, съхранявани под моста на магистрала „Струма” все още не са извозени. Района под самия мост наистина вече е изчистен, но района около магистралата продължава да тъне в боклуци.
“За момента община Дупница е предприела всички законови действия – изпратили сме писмо за становище към Министерство на околната среда и водите и респективно към РИОСВ-Перник по отношение на това предписание, защото смятаме, че и закона не позволява в момента да почистим района около магистралата.”  Това каза пред БТВ Десислава Борисова, началник отдел „Екология” в община Дупница.
“В нашия случай причинителя на отпадъците е известен, отпадъка има произход, има охарактеризиране и се знае, че е от дейността на фирма „Феникс” Дупница. При обстойната ни проверка на 28-ми, със заповед на инж. Методи Чимев, кмет на община Дупница, сме направили един протокол, в който сме описали всеки отпадък поотделно и точно този протокол сме изпратили на министерството, то даде своето становище и предписанието на РИОСВ за последващи действия”, каза още Десислава Борисова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *