Болницата в Перник закъса за сестри и санитари, двете ТЕЛК комисии под карантина заради заразени лекари и служители

Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ в Перник изпитва остра нужда от медицински сестри и санитари. Здравното заведение  предлага трудови договори за кандидатите. В момента от 160 медицински сестри 111 са на пенсионна възраст. Инфекциозно отделение в най-голямото здравно заведение разполага с 15 легла, които са запълнени с болни от коронавирус, но се обслужват само от един санитар. В социалните мрежи бе разпространен граждански призив за набиране на доброволци за санитари.

От вчера започна приемането на болни от Covid-19 в първо вътрешно отделение, което разполага с 32 легла, съобщиха от болницата. Заради петима заразени с коронавирус лекари и технически персонал двете ТЕЛК комисии в болницата са под карантина, а болните са на домашно лечение. Заразени с Covid-19 се лекуват и в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник.

За последното денонощие в региона са регистрирани 35 новозаразени. Хоспитализирани са 5 лица, на домашно лечение – 30 лица. Диагностицираните са от  Перник – 25, от  Радомир – 1, с. Ковачевци – 1, с. Люлин – 1, с. Кладница – 2, с. Мещица – 2, с. Слаковци – 1, с. Ноевци – 1, и с. Калище – 1 лице.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *