Болниците в Дупница в готовност да увеличат леглата за Ковид-19, откриха триажен кабинет за пациенти със съмнения, че са заразени

 

На спешна среща вчера в община Дупница е обсъдена готовността на болниците за борбата с Ковид-19. Срещата се е състояла в кабинета на зам. кмета Крум Милев, присъствали са зам. директорът на общинската болница д-р Крум Бонев, директорът на РЗИ – Кюстендил Златко Величков, който е от Дупница и е бивш шеф на филиала на Спешния център в града.

От частната болница, които не са присъствали на срещата, но са се включили онлайн в обсъждането, са уверили, че имат възможност да открият още 25 легла, или общо 50. От вчера в общинската болница има открити още 11 легла, с което стават общо 36.

Д-р Кр. Бонев е съобщил, че общинската болница има възможност да открие още легла при необходимост. В момента заразените с коронавирус от персонала на болницата са 4-ма лекари и 7 сестри. Останалите са на санитарния минимум, но засега се справят. Д-р Кр. Бонев е съобщил, че има неотложен детски кабинет на партерния етаж на бившата Военна болница, където ще се преглеждат деца, но при необходимост ще се лекуват в частната болница. Спешни операции също ще се извършват само в частната болница, тъй като хирургичното отделение в общинската болница е затворено и е превърнато в Ковид отделение.

От снощи в 20,00 ч. заработи триажният кабинет. Той е разположен в сградата на бившия дом за деца сираци до Спешен център – Дупница. Кабинетът ще работи и в почивните дни. Финансирането на кабинета ще е от общината. Ще се закупи и апарат за антигенен тест, д-р Златко Величков е обещал да предостави 200 бързи теста.

От община Дупница предоставиха за улеснение на гражданите и телефона на триажния кабинет: 0879 523 576.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *