HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Болно сърце спаси бияча на незрящи туристи от ареста, пуснаха го на свобода

Тодор Николов, който нападна слепи туристи в Несебър и удари в главата асистентката им, е освободен от съда. 21-годишният младеж днес бе доведен в съда в курортния град за гледане на мярката му за неотклонение. Прокуратурата настоя спрямо него да бъде постановена мярка “задържане под стража”. Защитата на Николов обаче представи в съда документи като доказателство за това, че младият мъж е много болен. Той имал “ендокринно заболяване, високо кръвно, нервно-вегетативна дистония и глаукома”. Николов бил приет в столична болница за изследвания. Ден преди инцидента с туристите бил изписан. Защитникът настоя за назначаването на съдебно-медицинска експертиза, която да отговори на въпроса дали Тодор може да бъде задържан в ареста и да бъде лекуван там.

Делото за мярката му за неотклонение ще бъде гледано отново на 6 юли, когато ще бъде изслушано и вещо лице по назначената съдебно-медицинска експертиза.

На 24 юни Тодор Николов се движел с автомобила на дядо си по централната улица на Стария Несебър. Там леко подбутнал с колата туристи със зрителен дефицит, които му пречели да премине. След забележка от страна на асистентката им, той излязъл от колата, оставяйки я да продължи хода си, и ударил с ръка по главата намесилата се жена. Колата междувременно се ударила в бордюра, Николов се качил в нея и напуснал мястото.

Няколко дни по-късно запис на грозната сцена бе разпространен по медиите. Нападателят бе издирен и задържан от прокуратурата по обвинение за хулиганство. Чуждите туристи, които пострадаха при инцидента, също са издирени и са дали показания по случая.

 БТА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Ювенал

    Как пък се разболя толкова сериозно, след като го арестуваха? Ако не се бе разсмърдяла историята, щеше да си пие уискито и да бара курортистките по дубарите. Да ви имам правосъдието!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *