Бомбата от „Беласица“ аут от терените за 6-7 месеца

С победата над “Надежда” в Доброславци в отложения от есента мач “Беласица“ се откъсна на върха в класирането в Югозападната Трета лига, но загуби за дълго защитника Божидар Янков. Младият санданчанин, с прякор Бомбата, се контузи на тежкия невалиран и пълен със замръзнали бабуни терен, а прегледът в столична клиника установи скъсана предна връзка, належаща операция и минимум 6-7 месеца отсъствие от терените при стриктно спазване на условието по 4 часа дневно възстановителни тренировки по специална програма в постоперативния период.

„Жалко за момчето, но той е млад и силен, и съм сигурен, че ще се върне още по-силен“, коментира наставникът Саша Симонович и обобщи впечатленията си от двубоя срещу „Надежда“: „Добре е, че взехме 3-те точки върху игрище, на което не можеше да се ходи, камо ли да се  играе футбол. Наред с добрите неща, които сътворихме, трябва да отбележа, че на моменти губехме концентрация. Вместо рано да поведем с три гола, можеше да се стигне и до 1:1, което щеше да обезсмисли усилията ни в повечето време от срещата. Есенни първенци сме, но това не означава нищо друго освен още по-голямо себераздаване в пролетните мачове, за да постигнем целта си”, заключи сърбинът.

Място в състава му намериха всички дебютанти, с изключение на Владимир Гогов, който изтърпяваше наказание отпреди Нова година, но ще е на линия за визитата в Гоце Делчев тази събота. С малки изключения защитата, водена от Атанас Димитров-Джаич, нямаше много работа и вратарят Захари Димитров записа четвърта суха мрежа поред в шампионатните мачове в серията от 6 последователни победи. Героят на “Бела” Симеон Бояджиев вкара за сефте от 09.09.2017 г., когато опорният халф от село Кавракирово се разписа за 1:0 във визитата на комитите срещу „Марек“.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *