HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

БОМБА! Марешки продава бизнеса с горивата

Бизнесменът и лидер на “Воля” Веселин Марешки е продал бизнеса си горива, това съобщи пик. През февруари той започнал да набира персонал, най-вече шофьори за камионите си, като им обещал големи заплати и отлични условия на труд. Чудото обаче траяло едва няколко месеца, а днес същите тези хора са на улицата.

“Първо започна да не ни плаща както се бяхме договорили, след това започна да ни кара да работим нощно време, след това дойде искането за подмяна на документи за горивата. Ние се притеснявахме за всичко това, но когато си поставен в такава ситуация е много трудно”, споделят вече бивши служители на Марешки, пожелали анонимност.

Според отлично информирани източници ПИК, лидерът на “Воля” е продал целия си бизнес с горива на своите доскорошни партньори ДМВ ЕООД. Фирмата е създадена през 2007 година със седалище Русе. Сумата, за която Марешки се е спазарил била 8 млн. лв. заедно с дълговете. Самите шофьори, пък натирени от Марешки, обикаляли на глутници останалите превозвачи да търсят работа, защото не искат да работят за ДМВ, които също действали основно нощно време.

Лидерът на “Воля” успял да се отърве от дълговете си, като е продал бензиностанциите си и камионите си, а пък ДМВ щели да разширят мрежата си. Сделката все още не е обявена официално, а може и да не бъде обявена, защото от фирмата купувач не искали да бъдат атакувани заради репутацията на Марешки.

Самият бизнесмен заяви, преди края на пленарната сесия, че се опитват да го принудят да продаде бизнеса си. Тогава думите му прозвучаха като заплахи, а според източниците ни, той просто е подготвял почвата, за да се отърве от бизнеса с горивата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *