HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бомбите в Дортмунд – опит за убийство, има и втори ранен

На мястото на експлозията, която повреди автобуса и рани футболист на „Борусия” в Дортмунд, е открито писмено послание от извършителя, съобщи германската полиция, но без да съобщава подробности.

Освен това стана известно, че раните на защитника на отбора – испанеца Марк Бартра – се определят като тежки. Той е със счупена лъчева кост, която е оперирана. В дясната му ръката са попаднали и пластмасови парчета след взрива, при който бяха разбити прозорците на автобуса.

Според прокуратурата се води разследване по подозрения за опит за убийство.

Трите взрива в близост до клубния автобус на „Борусия”, са имали за цел атака срещу футболния отбор. Това заяви на пресконференция началникът на градската полиция Грегор Ланге.

„От самото начало изхождаме от това, че тук става дума за целенасочена атака срещу „Борусия“, заяви той.

Автобусът на домакините от Дортмунд пострада при придвижването им към стадиона за тренировка за мача от Шампионската лига с „Монако”.

Полицай също е бил ранен при трите експлозии в Дортмунд, насочени срещу автобуса на Борусия Дортмунд, предаде ДПА. Служителят на реда е шофирал пред автобуса, ескортирайки го на път за стадиона. След експлозиите той е пострадал, като все още не се съобщава какво е състоянието му.

Вратарят на тима Роман Бюрки вече разкри, че след трите експлозии, които са засегнали автобуса, е бил най-близо до Бартра и е извадил няколко начупени стъкла от ръката му.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *