Бонуси в Агенцията по вписванията

Бонуси за стотици хиляди са раздадени в Агенцията по вписванията. Месеци след скандала със срива на Търговския регистър служители на всички нива в агенцията са получили премии, и то именно за периода, в който електронната система спря да работи. Парите са раздедени със заповед на настоящия шеф на агенцията, от ведомството.

По информация на вестник “Сега” общата сума е 700 000 лева.

От Министерство на правосъдието, под чиято шапка е агенцията, отказаха коментар. Определиха информацията за бонусите като “лична”.

След скандала оставка подаде тогавашният изпълнителен директор Зорница Даскалова. Бонусите са рездадени от нейната наследничка.

Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжностни лица, които носят отговорност, макар и косвена, свързана с техническия проблем, възникнал в Търговския регистър, това за мен е неприемливо. Но като цяло да дамгосваме експертите и служителите от Агенцията по вписвания заради техническия проблем, който се случи през лятото на тази година, не смятам за удачно“, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

След 2012г. системата на заплащане в бюджетната сфера беше променена така, че държавните служители могат да получават допълнителни възнаграждения в размер на общо една заплата, като те се формират от 75% фиксирана част и 25% гъвкава част”, каза още Горанов и предположи, че ръководството на агенцията на база на оценка е определило подобни допълнителни възнаграждения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *