Борецът Даниел Александров №2 в листата на ГЕРБ за Кюстендилска област, досегашните депутати Р. Чеканска и К. Калфин отпаднаха

Председателят на ОбС в Сапарева баня и бивш зам. кмет Васил Маргин е кандидат за депутат от ВМРО. Той е на трета позиция в листата. На изборите за местна власт през 2019 г. той се яви с листата на ВМРО в кметската надпревара, но загуби битката с К. Гелев от ГЕРБ и в момента е председател на ОбС – Сапарева баня. В. Маргин има строителна фирма, собственик е и на хотел в центъра на Сапарева баня.

Кандидат за депутат от Сапарева баня е и фармацевтката Мишел Виячева. Тя е на 7-мо място в листата на ГЕРБ.

Юристът Костадин Николов от Сапарева баня, който е бивш общински съветник от ПП “Възраждане”, сега е трети в листата на партията на Цв. Цветанов. Собственикът на строителна фирма от Сапарева баня Димитър Джорджев пък влиза в битката за парламента от листата на партията “Има такъв народ”.

Любопитни са и кандидатите за депутати от Дупница. Двамата  досегашни депутати от ГЕРБ от 10 МИР Радослава Чеканска от Дупница и Кирил Калфин от Кюстендил не са в листата за предстоящия вот на 4 април.

За депутатски пост ще се бори уважаваният психиатър от Дупница д-р Александър Паризов, който е в листата на ГЕРБ-СДС и в момента. Друг лекар от Дупница, който се бори за пореден мандат в Народното събрание е стоматологът д-р Иван Ибришимов от БСП.

Борецът от Дупница, завоювал медали на европейски и световни първенства по борба Даниел Александров, е на втора позиция след вътрешния министър Христо Терзийски.

Собственикът на строителна фирма и лидер на БСП в Дупница, общинският съветник Александър Анин е на пета позиция в листата на БСП за Кюстендилска област, на последното 8-мо място е д-р Първан Дангов. Той обаче бе сред предпочитаните от доста организации за депутат и ще разчита на преференциален вот

Собственикът на верига магазини за хигиенни материали в Дупница Николай Златарски пък е трети в листата на партията на Слави Трифонов, първите две места са дадени на столичани. 

Музикантът от Дупница Николай Табаков е водач на листата на “Да България”. Треньорът по таекуон-до и бивш общински съветник от РБ Христо Михалчев сега пък е кандидат за депутат от ВМРО.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *