Борисов: Ако не намерим подкрепа, ще върнем мандата в четвъртък или в петък

Ако ГЕРБ-СДС не срещнат подкрепа от “Има такъв народ” или “Демократична България”, мандатът ще бъде върнат още четвъртък или петък.Това стана ясно от живо включване пред болницата в профила му във Facebook, в която той беше два дни след операция на спортна травма.

Междувременно той отново коментира и темата с Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с COVID-19 и апелира парламентът да вземе решение за НОЩ. “Да гласуват със същия състав ли ще е или с нов. Министърът за една минута може за подпише”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той е разпоредил на здравният министър Костадин Ангелов да отиде от трибуната и НС още днес да вземе решение дали да възстанови стария щаб или да си създават нов.

“Аз съм водил преговори. Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров или Красимир Каракачанов”, каза той. “Кой е модела ГЕРБ”, каза той и добави, че не му завижда на Слави Трифонов.

По думите му, ГЕРБ-СДС ще изпратят официално писмо на обединението “Демократична България”. По думите му ДБ подкрепяли безусловно тази на Слави Трифонов, а не ГЕРБ, който са в ЕНП и са били подкрепени от редица лидери в ЕС. Още в рамките на днешния ден преговорният екип на ГЕРБ-СДС – Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов от СДС ще преговарят с “Демократична България”.

Преговорният екип с “Има такъв народ” ще бъде Даниел Митов, номиниран за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ, Любен Дилов-син и Калин Вельов.

“До вчера те бяха чалгари за тях. Изведнъж отиват безусловно и ги подкрепят, а не ГЕРБ. Това искаме да се запомни за историята”, посочи той.

Ако ГЕРБ-СДС не намерят подкрепа, ще върнат мандата в четвъртък или в петък сутринта.

Той отрече да е искал задкулисно да се смени Нинова. “Да не се плашат”, каза той. По думите му щял да се плаши, ако бил на мястото на Слави Трифонов. Сърбал съм им попарата,каза той. “Да съм бил умен, да съм ги записал”, каза той.

“Досега благодарих на сестрите и на лекарите. Вижте как се радват хората, дали сме токсична партия? Благодаря на Тони, за пети път ме изтърга. Дано е за последен път, въпреки че няма да мирна”, каза Борисов подпирайки се на рамото на д-р Антони Георгиев, който именно го оперира.

Даде за пример издигането на Симидчиев за шеф на здравната комисия, а за всички постове заедно монолитно гласували. “Ние ще подходим отговорно и изпращаме най-доброто, което имаме”, каза той.

“Няма по-лошо от непоискано добро и помощ”, отговори той на въпроса дали ще подкрепят кабинет на малцинството. Един символично винаги ще им дам. Но те имат 165. Но ако е символиката, един ще им дам”, каза Борисов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *