Борисов: Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много

Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, защото ще мога да си работя за партията, а в същото време ние постоянно работим за социално икономическите мерки. Това коментира премиерът Бойко Борисов , след като инспектира магистрала „Хемус“, предава monitor.bg.

По думите му проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии в център дясно се разцепили и не могли да влязат в НС. „Сега се длъжни да загряват около пистата и да си наберат повече избиратели. Те няма да спрат. Разбирам ги това е в тяхна полза“, каза Борисов.

Той даде да се разбере, че не могат да правят избори, след като само преди година е имало два вида вот, а догодина – редовни. Той изтъкна и свършеното от кабинета – нулева миграция, водеща роля в региона има България, един ден историята ще ги извади тези неща на светло, за да има вече и среща между Гърция и Турция в Истанбул, влизане в еврозоната, банковия съюз. По думите му експертен кабинет е изгодно, но не е отговорно. „Тези, които искат да влизат в парламента ги знам, аз съм работил с тях. Това е правилно, ако има висока политическа култура във всички”, каза Борисов.

Борсисов смята, че подобен вариант не е добър за държавата. “Диалогът между президентството и МС върви добре, трябваше да ни гледате на процеса “Акаба” – кой три минути хвали България? Но той също вече е политически играч, не е равно отдалечен, не е безпристрастен, той е силно политически украсен, дали ще е към нова партия, БСП или ДПС, които го подкрепиха не знам, но не е ГЕРБ”, каза Борисов.

Относно шпионския скандал той коментира: „Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има неща, които са недопустими . Наши служби са добри, прокуратурата е много стриктна и всвки, който се опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен”. Той бе категоричен, че щом действат така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно информация.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *