Борисов за АЕЦ “Белене”: Реакторите не са краставици и домати

Премиерът Бойко Борисов коментира в началото на правителственото заседание рестарта на проекта АЕЦ “Белене”, който правителството поиска от парламента. Той обясни, че ако не се действа сега, реакторите ще се превърнат в скрап.

“Какви ли не теории чух. Става въпрос за следното – в момента имаме стока и площадка, в която българския данъкоплатец е вложил над 3,5 млрд. лв. Ако не вземем някакви мерки за тази стока, тя не е домати и краставици, а ядрени ректори, от милиарди ще стане милиони и ще отиде за скрап”, каза Борисов, пише novini.bg.

“Продажбата става с разрешение на производителя. Ако ще ги пращаме в музей, значи трябва да направим специален музей, където да ги закараме. Това ще е най-скъпия музей за над 3,5 млрд. лв.”, каза той.

“Не можах да схвана. Президентът е в Москва, а протестът е срещу мен. Има логика”, коментира още той .

В началото на заседанието Борисов съобщи и че лекарите и сестрите в болниците във Враца и Ловеч ще си получат заплатите. “Кметовете на Враца и Ловеч са тук. Да предадат на хората че заплатите ще се получават, болниците ще работят”, каза той и допълни, че другото е работа на властта. “Министерство на здравеопазването, правете си реформите“, заяви още той на министър Кирил Ананиев .

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *