Борисов за “Апартаментгейт” : Ние нашите последствия ще си ги понесем – дали ще е петно, дали ще е белег

“Ако има лобизъм, ще го поправим”. Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма “Артекс”, от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

“Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира”, посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме – високи сгради или колиби.

“Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим”, коментира още той.
“Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената – лявото. Не, всеки да си върви по закона”, каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

“По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти”, коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и “всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията”.

“БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон”, заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, “както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега”.

“Ние нашите последствия ще си ги понесем – дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия”, коментира той. “Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена”, настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. “Защо съм песимист – 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор”, обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *